Praag | Dag 3

Onze derde dag in Praag! Vandaag op de planning; de burcht van Praag. En heel misschien ook wel het beklimmen van de Petrin toren. 



Burcht van Praag
We begonnen onze dag met een tripje naar de burcht van Praag. We namen de tram - die op zaterdag heel anders rijdt dan doordeweeks, oeps - en stapten uit bij de halte na Sparta. Vanaf hier was het nog ongeveer 800 meter lopen naar de burcht van Praag. Voorbereid op (extra) lange wachtrijen zagen we een hoopje mensen staan en sloten ons hier aan. Gelukkig viel de rij erg mee en waren we een kwartiertje later door de controle heen. We besloten geen kaartjes te kopen voor verdere toegang en eerst maar eens te kijken wat de burcht ons gratis wilde laten zien. Om kwart voor 12 stonden we op het binnenplein - zo bleek achteraf - en wachtten we op de wisseling van de wacht. Uiteindelijk hoorden we een einde verder wat trompetgeschal en concludeerden we dat we aan de verkeerde kant stonden. Jammer maar helaas. Onze ingang was een zij ingang en dat was dus prima want lekker snel maar voor de wisseling van de wacht moet je écht aan de andere kant zijn. We genoten na de wisseling van de wacht van het prachtige uitzicht en slenterden wat rond. Uiteindelijk zagen we een trap en deze gingen we af. Wisten wij veel dat we hiermee de burcht achter ons zouden laten.



MLS Crêperie
Onderweg naar beneden kwamen we een crêperie tegen en hier besloten we koffie te drinken. Le boyfriend baalde al twee dagen van het feit dat ze nergens fatsoenlijke (Nederlandse) koffie schonken en hier stond een americano op de menukaart. Klonk veelbelovend. Bij binnenkomst rook het voornamelijk erg lekker en dit was voor mij dan weer een fijne bijkomstigheid. We bestelden koffie, cola en een trdelnik met pulled pork. Soms moet je ook eens iets uitproberen natuurlijk. De trdelnik was oké maar niet smakelijk of zo. Het was meer een zacht broodje die ze gevuld hadden en vervolgens opgewarmd. Jammer maar helaas. We rekenden ongeveer 200 CZK af en vervolgden onze weg naar beneden.


Verdwalen in Praag
We kwamen langs prachtige kerkjes en zagen uiteindelijk de Karelsbrug weer opdoemen in de verte. Verbaasd liepen we deze richting weer op en besloten te gaan kijken bij de John Lennon wall, die iedere dag anders zou moeten zijn. Op het moment dat we daar aankwamen bleek het daadwerkelijk zo te zijn! Er waren graffiti kunstenaars bezig met een nieuw kunstwerk, wat uiteindelijk een aap zou worden. Het was leuk om te zien maar het resultaat paste - naar mijn mening - niet op deze muur. Wel heel leuk om te zien dat deze muur dus echt iedere dag veranderd!

We lieten de muur aan ons voorbij gaan en liepen rechtdoor in plaats van weer om te keren zoals we die dag ervoor gedaan hadden. Aanrader want je komt bij een prachtige rivier met een brug hierover. Nu snapte ik pas dat Praag ook wel het Venetië van het noorden werd genoemd. Tevens is hier een John Lennon café te vinden. Een eindje verder bevond zich een kerstmarkt, maar deze zal inmiddels wel opgeruimd zijn, en beklommen we via een zijtrap weer de Karelsbrug. We genoten van het uitzicht en staken uiteindelijk (na de brug) de straat over. Hier bevonden zich allemaal souvenirwinkels en dat was top want we wilden nog een souvenir scoren voor thuis.

Eten bij Planeta Zizkov
Via TripAdvisor kwamen we terecht bij een lokale kroeg waar ze ook eten serveerden. Het deed ons een beetje denken aan onze stamkroeg thuis en dat was top. We aten een soepje vooraf - ik at de soep van de dag, aardappel crème soep en le boyfriend at een knoflooksoep - en vervolgens een hamburger jardin (top!) en le boyfriend at een stukje varkensnek met frietjes. Het was heel lekker, kostte werkelijk waar bijna niets (650 CZK en daarvoor hadden we ook nog 2 halve liters bier en een Fanta) en tevreden gingen we naar huis.

Morgen op de planning?
We gaan toch de Petrin toren bekijken, willen nog wat souvenirs scoren omdat dat vandaag niet gelukt is en verder hebben we geen idee. Praag is een leuke stad, maar eigenlijk heb je binnen drie dagen voldoende gezien. Hoe dan ook; we hebben er nog zin in!

Reacties

Populaire posts