Kijkje in de portemonnee | Barcelona

Voor het tweede jaar op rij vlogen le boyfriend en ik in april een aantal dagen naar Barcelona. Verliefd op de stad, het eten en verslaafd aan de zon. We boekten de vliegtickets al in november en daarom hadden we een relatief goedkope vlucht. Het hotel boekten we pas eind februari en dit is wel terug te zien in de prijs. Ben je benieuwd wat 5 dagen Barcelona ons gekost heeft? Je leest het hier.


Vliegtickets

We vlogen met KLM naar Barcelona en betaalden hier €282,- voor. Zelf vind ik de KLM de fijnste maatschappij om mee te vliegen en als de prijs het toelaat doen we dit ook. Je kunt hier kiezen voor de vluchttijden die jij zelf het fijnste vindt omdat je met een lijndienst vliegt. Onze heenvlucht vertrok donderdagmorgen 10:20 uur. Terug naar Nederland vlogen wij maandagmiddag 17:15. We hadden dus echt perfecte vliegtijden. Wanneer je vliegt met KLM mag je een stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen 55 X 35 X 25. Daarnaast mag je ook nog 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of laptoptas, meenemen met de maximale afmetingen 40 X 30 X 15. 

Hotel

We overnachten graag in een hotel met een beetje comfort. Dit keer kozen we voor een hotel gelegen in de wijk el Raval; hotel Leonardo Ramblas Barcelona. We kozen voor een comfort kamer inclusief het ontbijt. Hiervoor betaalden we €555,66. We boekten rechtstreeks bij het hotel en niet bij een tussenpersoon zoals booking.com en dat scheelde ons zo'n €100,-. 

FC Barcelona

De voetballiefhebber in mij wilde graag een wedstrijd van FC Barcelona bijwonen en gelukkig was le boyfriend hier ook enthousiast over. Vorig jaar deden wij hetzelfde en dit was een fantastische ervaring. We kochten de kaarten voor de wedstrijd in een soort van sale en betaalden €153,- voor twee kaarten. Voor dit bedrag zaten we op de eerste ring en, als er al regen zou vallen, ook droog. 

Vervoer vanaf de luchthaven en openbaar vervoer

We besloten gewoon een Hola BCN kaart te kopen en met de metro vanaf de luchthaven naar ons hotel te gaan. En omdat we vier dagen gebruik zouden kunnen maken van het openbaar vervoer kochten we ook een Hola BCN kaart voor vier dagen. Deze kostte €28,50 per persoon en was 96 uur geldig. 

Eten en drinken

Uiteraard eet en drink je ook heel wat in die paar dagen en daar ging nog wel wat geld aan op. Voor deze vijf dagen hadden we al wel ontbijt in ons hotel. We aten dus alleen een lunch en diner buiten de deur. Uiteraard dronken we af en toe een kopje koffie, fris, water of alcohol buiten de deur en aten we een ijsje. Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt kom je uit op €134,70. Dat is dus bijna €27,- per dag. Voor twee personen. Valt best mee, toch? 

Totale kosten

Wanneer je al deze bedragen bij elkaar optelt kom je uit op €1182,36. Deel dit door twee en de vijf dagen in Barcelona kostten ons €591,18 per persoon. Niet goedkoop, niet heel duur vind ik persoonlijk. Zeker niet als je bedenkt dat we in een redelijk luxe hotel verbleven, de wedstrijd van FC Barcelona bezochten en best veel buiten de deur aten.

Wat vind jij van deze totaalprijs? Denk je dat het veel goedkoper kan? En zo ja, heb je misschien tips om het goedkoper te doen?

Reisverslagen van Barcelona
Klik hier voor dag 1 in Barcelona
Klik hier voor dag 2 in Barcelona
Klik hier voor dag 3 in Barcelona
Klik hier voor dag 4 in Barcelona
Klik hier voor dag 5 in Barcelona


Reacties

Populaire posts