Barcelona | Dag 3

Vandaag geven ze een beetje regen af en dat is op voorhand natuurlijk nooit een fijn idee. We zagen gisteravond wel dat het waarschijnlijk alleen de ochtend is en daarom besloten we maar een beetje uit te slapen, wat langer te douchen en ook iets later te gaan ontbijten. Uiteindelijk was het rond 11 uur zo goed als droog en gingen we de deur uit.

Parc de la Ciutadella 

Le boyfriend en ik besloten Parc de la Ciutadella te bezoeken en gelijk even een blik te werpen op de Arc de Triomf. Omdat het 'maar' 1,5 kilometer lopen was vanaf het hotel besloten we te voet te gaan. Dwars door de gotische wijk en el Born kwamen we uiteindelijk aan bij het park. We namen de ingang die het dichtst bij de Arc de Triomf lag en besloten eerst naar dit bouwwerk te lopen. Het is leuk om te zien, niet heel bijzonder (als je de 'echte' hebt gezien). Vervolgens wandelden we door Parc de la Ciutadella heen, aanschouwden de fontein (als je het zo mag noemen) en zaten op een bankje dat uitkeek over de vijver waar je kunt roeien. Niet heel spannend, wel leuk om te zien. Uiteindelijk liepen we langs de dierentuin Parc de la Ciutadella uit en scoorden we cappuccino en Fritz cola bij een restaurantje een eindje verderop. Was niet heel spannend maar wel prima.

Casa Batlló

We besloten nog maar even terug te gaan naar de Gaudí sferen en namen de metro naar Casa Battló. Het is altijd even zoeken waar 'ie ook al weer staat maar de mensenmassa wijst het eigenlijk vanzelf. Mooi om te zien, leuk ook om te zien maar niet heel erg bijzonder. Daar kwam bij dat le boyfriend en ik nogal honger hadden gekregen en dat we liever een menú del día gingen scoren. Bleek overigens lastig op zaterdag. Dan worden ze niet of nergens geserveerd. 

Op zoek naar lunch

En daarom raadpleegden we TripAdvisor. We liepen toevallig langs La Rita (aanrader!) waar ik een aantal jaar geleden een menú del día at en deze was echt fantastisch. Het zat helemaal vol vandaag en daarom sloegen we ook het weekend menu (helaas) af. We wandelden richting de Ramblas terug en kwamen uiteindelijk een Panos tegen. Niet fantastisch, zeker niet wat we zochten maar wel waar we behoefte aan hadden. We lunchen met een salade, soort van tosti en een paar frietjes en konden er vervolgens weer tegenaan. 

Slenteren door de stad

Na het eten besloten we langzaam terug te lopen richting het hotel. We slenterden langs verschillende winkels, keken af en toe even binnen en kochten een paar ansichtkaarten om te versturen naar het thuisfront. Ik stuur ook iedere vakantie een kaartje naar ons eigen huisadres en ben dan benieuwd hoe lang het duurt voordat deze op de mat valt. Behalve dat vind ik het ook gewoon een leuke herinnering.

FC Barcelona - Leganés 

's Avonds vertrokken we met de metro naar Camp Nou! Aanrader om uit te stappen bij halte Maria Cristina of Palau Reial mits je de hoofdingang moet hebben. Je loopt dan in een minuut of vijf naar het stadion toe en 's avonds kun je zelfs nog auto's van spelers spotten. Mocht je dit willen. 
De wedstrijd was fantastisch. Zoals iedere wedstrijd van Barcelona fantastisch is. Ze wonnen met 3-1 en dat was prima. Natuurlijk hadden we nog wel een paar extra doelpunten gewild maar dat zat er niet in. Had volgens mij ook iets te maken met het feit dat ze vier dagen later de kwartfinale van de Champions League speelden. 



Na de wedstrijd hingen we nog wat rond in de winkel, namen uiteindelijk de metro terug naar het hotel en dronken daar nog wat op het dakterras.

Morgen op de planning?

Weten we nog niet zo goed. Ik wil graag Poble Espanyol bezoeken maar ik las dat het niet helemaal het geld waard is. Misschien terug naar de Bunkers, of Parc Guell bezoeken. Time will tell.

Klik hier voor Barcelona dag 1
Klik hier voor Barcelona dag 2 

Reacties

Populaire posts