Gentse winterfeesten

Op de valreep van 2017 is hier het allerlaatste bericht voor dit jaar met het allerlaatste reisje van het afgelopen jaar. En alhoewel het eigenlijk meer een bliksembezoek dan een reisje was, is het toch zeker het vermelden waard.



Afgelopen woensdag gingen le boyfriend en ik naar de Gentse winterfeesten! De autorit duurde ongeveer anderhalf uur en was prima. We parkeerden bij de Expo en vervloekten 'the loop' een aantal keer na het - continu - verkeerd rijden. Uiteindelijk werden we gewezen op de P+R aan het begin (!) van de Expo en vonden we hier een parkeerplaats. We namen de tram, voor 12 euro, en stapten zo'n 20 minuten later uit in het centrum van Gent.

Het allereerste dat mij opviel was het reuzenrat dat voor de Sint-Niklaaskerk staat. Overigens is deze kerk van buiten al prachtig om te zien. Net zoals heel Gent. We liepen rond over de kerstmarkt en genoten van de kraampjes die daar stonden. Verder was er een schaatsbaan te vinden waar we het liefste een rondje op hadden geschaatst máár ik had de uitgang voor entree aangezien en vervolgens hadden we geen zin om hiervoor in de rij te gaan staan. Het zag er overigens wél top uit! De schaatsbaan is gelegen in/onder de markthal. Ik vergat hier een foto van te maken en dat is een beetje dom van mij. We slenterden weer verder over de rest van de kerstmarkt en scoorden een wafel op een stokje. Lekker!

Na het rondslenteren kwamen we bij het Gravensteen een food festival tegen. Hier scoorden we een overheerlijk kopje koffie en warmden we op bij de hittelampen. Uiteindelijk slenterden we verder door de prachtige stad en werden we overvallen door een hele hoop regen. De tram bracht ons toen, zeiknat en wel, terug naar de Expo en binnen anderhalf uur stonden we weer in ons vertrouwde Zeeland. 

De Gentse winterfeesten zijn top! En goed nieuws; het is nog tot en met 7 januari! Mocht je niets te doen hebben in je kerstvakantie? Dan zeker gaan!




Reacties

Populaire posts