Een dagje Nice

Afgelopen zomer zijn le boyfriend en ik met de auto naar Zuid-Frankrijk gereden. Behalve dat het een hele reis was, was het ook een beleving op zich. Iets met velgen die geprobeerd waren te stelen, file's, vreemde overnachting-hotels en prachtige landschappen.



Omdat we verbleven in een plaats die niet zo heel spannend was en le boyfriend vroeger in zijn GTA spelletje de boulevard van Nice erg vaak gezien had besloten wij aan het einde van de dag naar Nice te rijden. Zo gezegd, zo gedaan en zo'n anderhalf uur later parkeerden wij in de parkeergarage (op Rue Macaroni, aanrader!) en liepen binnen ongeveer tien minuutjes de boulevard op. 

De boulevard op zich is leuk om te zien en om even overheen te slenteren maar niet fantastisch als je het aan mij vraagt. Indrukwekkend zeker en dan vooral omdat het zo groot is. Maar na een paar honderd meter heb je dat ook wel gezien - als ik heel eerlijk mag zijn dan. 
En daarom waagden wij onszelf aan de beklimming van Colline du Chateau. En dat was me best wel een klim in de hitte. Toegegeven; het uitzicht is zeker de moeite waard maar veel meer dan een kwartier hebben we er niet naar gekeken. 

Vervolgens kwamen we een aantal letters tegen die samen I LOVE NICE vormden en dat was grappig om te zien. Overigens was het uitzicht hier (bijna) net zo prima als boven op de heuvel. Terwijl we daar uitpufte van de klim en de hitte kwam er een hele stoet met oude, Amerikaanse legervoertuigen aan. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen idee waarom dit was maar het was fantastisch. 

Na deze optocht waagden wij onszelf naar het oude centrum van Nice. En wauw, wat is dit prachtig. We dwaalden rond in de smalle straatjes, bezochten een kerkje en vonden uiteindelijk een heerlijk Italiaans restaurant (Le Palazzio) met prachtig uitzicht op weer een ander kerkje. We bestelden een voorgerecht, hoofdgerecht en een aantal drankjes en waren voor €50,- klaar. Heel veel blijer kun je een student niet maken. 


Na de overheerlijke maaltijd slenterden we, over de boulevard, terug naar de auto en tikten we €14,40 af voor ongeveer 4 uur parkeren. Nice is een prachtige stad, waar je in anderhalf uur naartoe vliegt en wat ik zeker nogmaals overweeg. 

Reacties

Populaire posts